AJÁNLÓ
 
12:38
2015. 01. 26.
"Ez a gyors tésztaétel egyike azon receptjeimnek, amiket első alkalommal amolyan "ad...
A bejegyzés folyatódik
 
12:38
2015. 01. 26.
Szeretjük a céklában, hogy azon túl, hogy egész télen könnyen elérhető, igen változatos...
A bejegyzés folyatódik
 
12:38
2015. 01. 26.
Leves és omlett? Akármennyire is furcsának tűnik a párosítás, a szerző, Mindenmentes Nóri...
A bejegyzés folyatódik
 
12:38
2015. 01. 26.
Nemsokára támadnak a mínuszok, eljött a melegítő levesek ideje. Most rögtön két izgalmas,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:38
2015. 01. 26.
Nyakunkon a Halloween, és van egy jó hírünk: nem kell tovább kutatnotok sütőtökös receptek...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Rólunk Recept Húsmentes Hétfő Alap/anyag Alap/technika Szezon Interjú

Cukor-, és gluténmentes, vegán, ráadásul pár perc alatt elkészül, szinte sütés-főzés nélkül. Kell ennél több?

A müzliszelet energiatartalma mellett az amarant vagy quinoa teljes értékű növényi fehérjét tartalmaz. Ha szeretnénk még több értékes növényi tápanyaggal megpakolni ezt a finomságot, gazdagíthatjuk például chia maggal, ami szintén teljes értékű fehérje és mellette ásványi anyag forrás is. Az aszalt áfonya antioxidánsokban gazdag, persze használhatunk ízlés szerint más aszalt gyümölcsöt is. A receptet Mindenmentes Nóri küldte nekünk.

Hozzávalók 10 szelethez:

100g blansírozott/szeletelt/egész mandula (az aprítógép teljesítményétől függően használhatunk egész mandulát is, a legkisebb kihívást a blansírozott, szeletelt mandula jelenti.)
50g puffasztott amarant vagy quinoa
150g aszalt áfonya
4 ek. víz
4 ek. (40g) nádcukor
(Az elkészítéshez szükséged lesz egy aprítógépre és némi sütőpapírra.)

Elkészítés:

A cukrot feloldjuk a vízben, majd röviden forralva szirupot készítünk. Az aprítógépben elsőként a mandulát és az áfonyát aprítjuk ragadós masszává.
Legalább két részletben hozzáadjuk a puffasztott amarantot/quinoát és pulzálva összekeverjük. Egyenletesen hozzáöntjük a cukorszirupot és az aprítógéppel összekeverjük. Egy kissé darabos, ragadós keveréket kell kapnunk.
A müzlit simítsuk kb. 1 cm vastagon egy sütőpapírral kibélelt formába (tepsi, jénai tál, sütőforma), majd a sütőpapírral befedve alaposan nyomkodjuk össze. Hagyjuk kihűlni, tegyük félre egy éjszakára, és másnap reggel éles késsel máris szeleteket vághatunk.

100fok

blogavatar

A Makifood Főzőiskola és Maki Stevenson japán séf által mentorált 100fok gasztro blog szerzői gasztronómiai szakemberek, konyhaművészek, gasztro bloggerek, szerkesztők, újságírók, cukrászok és séfek. És most megmutatják, hogy főzni gyerekjáték!

Vacsorák és főzőkurzusok

Még több hír a facebookon!

Témáink

recept (210),vega (121),vegetáriánus (66),Húsmentes Hétfő (65),vegán (61),nyár (52),desszert (49),szezon (49),tél (45),ősz (40),alapanyag (40),leves (40),saláta (39),alapok (38),alaptechnika (35),vacsora (34),sütemény (33),ebéd (33),tavasz (30),Maki Stevenson (30),nemzeti konyha (29),gyors (26),Nagy Zita (25),karácsony (25),zöldség (24),szezonális (24),gluténmentes (24),makifood főzőiskola (23),kezdő (22),tészta (22),makifood (21),reggeli (21),piac (21),Kósa Gabriella (21),sütés (20),egytálétel (20),köret (19),paradicsom (19),zizi kalandjai (19),édesség (18),előétel (18),dió (18),ünnep (18),olasz (18),sütőtök (18),laktózmentes (17),Herczeg Gabriella (17),padlizsán (17),eper (17),krémleves (17),csirke (16),hal (15),Bede Anna (15),Selectfood (15),befőzés (14),menü (13),Szabó Noémi (13),Túry Amália (13),cékla (12),program (12),rizs (12),tojás (12),interjú (12),cukrász ABC (12),húsvét (12),chutney (11),gyümölcs (11),mindenmentes (11),kenyér (11),Ludvig Nicolette (11),kánikula (11),lazac (10),húsmentes (10),Húsmentes Hétfői Vacsoraklub (10),cukkini (10),spenót (10),olasz konyha (10),Riedl Annamária (9),Farkas Viktória (9),torta (9),Mentes étkezés (9),paprika (9),vadnövénykonyha (9),lekvár (9),uzsonna (9),vadnövény (9),fasírt (9),Terei-Vígh Krisztina (9),maki stevenson (9),pite (8),cukormentes (8),grúz (8),téli vitaminforrás (8),chili (8),halétel (8),borsó (8),tippek (8),főzés (8),melegítő étel (8),vegan (8),főétel (8),alap (8),húsmentes hétfő (8),zöldborsó (8),répa (8),lepény (8),kókusztej (7),colors in the kitchen (7),szósz (7),Andrási Nóra (7),colorsinthekitchen (7),Zöld Múzsa (7),sajt (7),Vida Kata (7),kezdőkészlet (7),medvehagyma (7),gyógynövény (7),spárga (7),szendvics (7),fagyi (7),allergénmentes (7),márk szonja (7),fagylalt (7),cukrászat (7),joghurt (7),bab (7),tortilla (7),köles (7),csili (7),bevásárlás (7),csokoládé (7),kecskesajt (7),füge (7),augusztus (7),kalács (7)

Reblog